Driedaagse cultuurreis naar Nederland

Naar goede gewoonte, en dat al twintig jaar lang(!), organiseert het Davidsfonds Roeselare een driedaagse cultuurreis.

Dit jaar trekken wij van donderdag 14 mei tot en met zaterdag 16 mei 2015 naar onze noorderburen en dit naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van de oprichting van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815. Onze vaste gids is Johan Strobbe.

Het reisprogramma ziet er veelbelovend uit:

Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag): rond 6u30 vertrek aan de Hallen. Daarna (met een tussenstop) naar ’s Hertogenbosch voor een korte stadswandeling, een bezoek aan de gotische kathedraal en aan het recent vernieuwde Noord-Brabants Museum (geschiedenis, kunst, folklore en tijdelijke tentoonstellingen). Na een vrij middagmaal reizen we verder naar het middeleeuwse Utrecht voor een geleid bezoek aan het Instrumentenmuseum Speelklok en een korte stadswandeling met bezoek aan de Dom. Avondmaal in het hotel.

Vrijdag 15 mei: In de voormiddag bezoek aan het rijke Spoorwegmuseum in Utrecht. In de namiddag bekijken wij de Sint-Catharinakathedraal en het boeiende Catharijneconvent (religieuze kunst) en rijden vanaf 15u. naar Amersfoort, een gezellig stadje waar gidsen van ter plaatse ons rondleiden. Vrij avondmaal in Utrecht.

Zaterdag 16 mei: bezoek aan het uitgestrekte en verrassende Openluchtmuseum in Arnhem, een soort Nederlands Bokrijk, maar modern en origineel; echt de moeite waard. Maaltijd in het Openluchtmuseum en in de namiddag brengen we een bezoek aan paleis Het Loo in Apeldoorn, het kasteeldomein waar de Nederlandse vorsten ooit woonden: statige gebouwen, rijke interieurs, en prachtige tuinen. Terug naar Roeselare, waar we rond 22uur zullen aankomen. Onderweg houden we halt voor een avondmaaltijd.

Prijs voor busreis, hotel (Hotel NH Utrecht 4* in het stadscentrum: 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 1 x avondmaaltijd), inkom van alle musea, gidsen, reisboekje: 275€ per persoon (opleg voor eenpersoonskamer: 70€).

Wij zijn ervan overtuigd dat het opnieuw een boeiende en aangename reis wordt. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Weinig Vlamingen kennen Utrecht en omgeving, maar u kan er van op aan dat de streek echt heel wat te bieden heeft. Er kunnen max. vijftig mensen mee, dus wacht niet te lang om in te schrijven! Een aantal leden is al ingeschreven, maar graag hadden wij van hen een bevestiging ontvangen. Secretariaat: Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20 (051/690628), erik.huyghe@telenet.be.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuurreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s