Geleid bezoek aan Fort Napoleon

fort napoleonGeleid bezoek aan het ‘Fort Napoleon’ en de ‘Vuurtorenwandeling’ in Oostende op maandag 25 mei 2015 (2de pinksterdag)

Programma:
Onder leiding van een gids zullen we eerst de Vuurtorenwandeling maken in de buurt van het fort. Hierbij wordt er niet alleen een historisch uitleg gegeven over de ganse site maar ook weetjes over de kuststrook en de dijk in de onmiddellijke omgeving van het fort.

Aansluitend worden we rondgeleid in het Fort Napoleon. Dit welbekende fort aan de kustlijn van Oostende is zoals de naam reeds zegt onder Napoleon gebouwd en na een 5 jaar durende restauratie is dit oude militaire bolwerk terug in zijn volle glorie te bezichtigen. We laten ons meevoeren doorheen 200 jaar geschiedenis.

Na deze veel belovende uitstap en hopelijk onder een stralend lentezonnetje, kunnen we nog even napraten in de bistro.

Praktisch:
Ieder gaat met eigen vervoer of met carpooling richting kust. Wenst u mee te rijden of bent u bereid iemand mee te nemen, wil dit dan uitdrukkelijk vermelden bij inschrijving. Let wel: vertrek tijdig want door wegeniswerken is er een omleiding tussen Torhout en het kasteel van Wijnendale. U rijdt best over Aartrijke.

U wordt verwacht om 14.15 uur op de parkeerplaats van Fort Napoleon,Vuurtorenweg 8400 Oostende. Hoe te bereiken? Vanaf Oostende de richting Blankenberge-Bredene volgen. Aan de verkeerslichten voorbij de watertoren linksaf. Prijs per persoon: 10,00 euro (inbegrepen begeleide wandeling en bezoek aan het fort). Niet leden 12,00 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 3,00 euro. Ter plaatse te betalen.
Inschrijven op het secretariaat: 051-69 06 28 (buiten de kantooruren) of per e-post
erik.huyghe@telenet.be is noodzakelijk omdat wij het aantal gidsen tijdig moeten aanvragen.

We wensen u een aangename namiddag aan zee.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uitstappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s