Bezoek aan het Red Star Line Museum

Antwerpen_Red_Star_Line3_kleinMigratie en menselijke mobiliteit zijn van alle tijden: miljoenen mensen van over de hele wereld lieten (en laten) wat vertrouwd is achter, om elders op zoek te gaan naar een nieuwe en hopelijk betere toekomst.  In de 19de eeuw neemt het aantal migranten spectaculair toe. De twee wereldoorlogen in de 20ste eeuw zorgen voor vluchtelingenstromen en gedwongen deportaties. Nieuwe onrust in de wereld zorgt tot vandaag voor een continue mensenstroom. Het verhaal van de Red Star Line is daarvan een mooi voorbeeld.

In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is vandaag het Red Star Line Museum gevestigd. In deze gebouwen werden de miljoenen Europeanen die naar Amerika wilden gecontroleerd. Hier werd beslist wie mocht vertrekken en wie moest achterblijven. Aan de kaden vertrokken de stoomschepen die de gelukzoekers van Antwerpen naar De Nieuwe Wereld brachten. Met een handige reiswijzer worden we door het museum geleid en worden de verhalen van talloze reizigers tastbaar en zichtbaar gemaakt. Een indrukwekkende tentoonstelling.

Wij nodigen u graag uit om met ons mee te reizen naar Antwerpen.

Praktisch:

Datum : zaterdag 24 oktober 2015
De verplaatsing gebeurt met het openbaar vervoer. De trein vertrekt  om  07.18 uur. Iedereen koopt zijn treinticket. Na aankomst in Antwerpen maken we een korte wandeling in de binnenstad, gaan we samen lunchen in een zelfbedieningsrestaurant om nadien met de bus van De Lijn naar het museum te rijden. Terug in Roeselare omstreeks 20.00 uur.
Vooraf inschrijven: tel. 051-206006 / per e-mail   j.crabbe@telenet.be
Betaling: voor leden €8,00 p.p. Niet-leden €12,00 p.p.(toegang museum en organisatiekosten) op rekening   BE73 4675 0026 5160 van Davidsfonds Roeselare

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uitstappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s