Il Gardellino op woensdag 18 november om 20.00u

il gardellinoVoor het vijfde jaar op rij hebben het Davidsfonds en het C.C. De Spil Roeselare een vorm van samenwerking afgesproken voor een klassiek  concert. Zo wordt de traditie voortgezet om u jaarlijks een kwalitatief hoogstaand concert aan te bieden. Dit initiatief wordt mede ondersteund door de afdelingen uit het gewest Mandelstreek.

Het barokensemble Il Gardellino werd opgericht in 1988 onder impuls van Marcel Ponseele en Jan De Winne. De muzikanten die ze samenbrengen zijn allen toonaangevende vertolkers van barokmuziek.
Il Gardellino brengt in De Spil een Händelprogramma. Georg Friedrich Händel was midden de 18de eeuw de beroemdste Engelse componist van oratoria (The Messiah), maar evenzeer een gegeerde leverancier van wereldse muziek: concerti, danssuites…
Nog steeds beroemd zijn de orgelconcerti. Solist Bart Naessens bespeelt het claviorganum. Dank zij dat sprankelende instrument dat tegelijk orgel en klavecimbel is, klinken Händels orgelconcerti als nieuw.
Ook fluitist Jan De Winne en hoboïst Marcel Ponseele krijgen alle kans om als solist te schitteren in een concerto voor traverso en eentje voor hobo. (tekst uit programmabrochure De Spil)

Leden van het Davidsfonds betalen 17 euro (i.p.v. 19 euro)
Kaarten kan u reserveren bij Davidsfonds Roeselare. Telefonisch: 051-20 60 06
E-post: j.crabbe@telenet.be

Voor een goede organisatie vragen we uw kaarten bij voorkeur te bestellen voor 1 november maar nadien kan uiteraard ook nog.
Betaalde kaarten worden thuis bezorgd door een bestuurslid of zullen de avond zelf ter beschikking liggen aan de DF-stand in De Spil. Er is een inleiding op het concert om 19.15u.
Betaling door overschrijving op rekening BE73 4675 0026 5160 van Davidsfonds Roeselare met vermelding concert. Betaalde kaarten worden niet teruggenomen.

Wij wensen u een aangename en boeiende concertavond !

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s