Velden van Verdun

Naar goede gewoonte, en dat al meer twintig jaar lang(!), organiseert onze Roeselaarse Davidsfondsafdeling een driedaagse cultuurreis. Dit jaar trekken wij van donderdag 5 mei tot en met zaterdag 7 mei 2016 naar onze zuiderburen en dit naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de slag bij Verdun. Onze vaste gids is Johan Strobbe.

Het reisprogramma ziet er veelbelovend uit:

sedanDonderdag 5 mei (Hemelvaartsdag): rond 6u30 vertrek aan de Hallen. Daarna (met een tussenstop) naar Charleville-Mézières voor een korte stadswandeling met la Place ducale als blikvanger, een bezoek aan het Musée de l’Ardenne en een middagmaal. Nadien reizen we verder naar de vestingstad Sedan voor een bezoek aan het reusachtige kasteel. Via Montmédy bereiken we Metz. Avondmaal in het hotel.

Vrijdag 6 mei: In de voormiddag bezoek aan het Centre Pompidou in Metz, een schitterend museum van moderne kunst. In de namiddag bezoeken we de middeleeuwse stad Toul en in het bijzonder twee prachtige laatgotische kerken: de kathedraal en de kerk van St.-Gengoult. We eindigen op de Butte de Montsec, een uniek Amerikaans oorlogsmonument. Vrij avondmaal in Metz.

douaumontZaterdag 7 mei: Een stadswandeling in Verdun leidt ons naar de kathedraal en het bisschoppelijk paleis waar we het Centre Mondial de la Paix bezoeken. In de namiddag een bezoek aan het gloednieuwe Mémorial, volledig gewijd aan de Eerste Wereldoorlog, het fort Douaumont en het indrukwekkende ossuarium. Daarna terug naar Roeselare, waar we rond 22 uur zullen aankomen. Onderweg houden we halt voor een avondmaaltijd.

Prijs voor busreis, hotel (Ibis Gare Metz: 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 1 x avondmaaltijd), inkom van alle musea, gidsen, reisboekje: 300€ per persoon (opleg voor eenpersoonskamer: 75€  – Niet-leden betalen 320€ p/p). Er kunnen max. vijftig mensen mee, dus wacht niet te lang om in te schrijven.  Secretariaat: Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20 (051/690628), erik.huyghe@telenet.be.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuurreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s