Brusseldag op zaterdag 25 februari

logoWij bieden U die dag twee unieke bezoeken die enkel aan groepen worden aangeboden: in de voormiddag brengen wij een bezoek aan het Vlaams Parlement. De gids vertelt ons niet alleen alles over de werking van de instelling maar heeft ook oog voor de schitterende moderne kunstwerken.

Na een maaltijd in de parlementsgebouwen gaan wij op stap met een gids van de vereniging brukselbinnenstebuiten om de omgeving van het Noordstation op een originele manier te verkennen. Het is een boeiende buurt vol contrasten: de megalomane WTC-torens langs de Albert II-laan, exotiek in de Brabantstraat en erotiek in de Aarschotstraat. Onderweg nemen we tijd voor een deugddoende koffiepauze. Wij hebben de wandeling voor U uitgeprobeerd en ze is beslist de moeite waard.

Praktisch:

We verzamelen op zaterdag 25 februari om 8u.05 aan het station van Roeselare waar we de trein van 8u.19 nemen naar Brussel Centraal. U kan ook aansluiten in Lichtervelde (vertrek trein naar Gent Sint-Pieters om 8u.30, spoor 5).

Voor de maaltijd in het Vlaams Parlement dient U op voorhand te kiezen tussen een vegetarische schotel/koude vleesschotel/ koude visschotel/kaasschotel.

De namiddagwandeling duurt drie uur (koffiepauze inbegrepen) en we nemen rond 17u.30 de trein terug naar Roeselare in het Noordstation.

U zorgt zelf voor uw treinticket, wij voor de rest. De deelnameprijs, maaltijd inbegrepen, bedraagt €25 voor leden, €29 voor niet-leden. Voorinschrijven is verplicht uiterlijk tegen zondag 19 februari 2017 op het secretariaat: Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20, tel. 051/690628, erik.huyghe@telenet.be. Wie dat wenst kan ook enkel deelnemen aan het bezoek aan het parlement. U kan vooraf betalen op rekening nummer BE73 4675 0026 5160

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uitstappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s