ICT en privacy: onder controle-Big Brother in Europa

big-brother-boekGraag nodigen wij U uit voor de tweede lezing in onze jaarlijkse reeks Filosofische Avonden. Dit jaar is het centrale thema i-filosofie. Drie Vlaamse denkers belichten voor ons zowel de gevaren als de mogelijkheden van onze digitale maatschappij. Dit onderwerp is erg actueel want de digitale wereld is nu al een feit en treft jong en oud. Na de boeiende avond met professor Michel Walrave (ICT en jongeren) volgt op

donderdag 9 maart om 19u.30:

Raf Jespers (Liga voor Mensenrechten) over ICT en privacy: Onder controle – Big Brother in Europa

raf-jespersRaf Jespers is advocaat in Antwerpen en ergert zich aan het toenemende aantal camera’s, GAS-boetes en het ingrijpen van de overheid in het privéleven van de burgers. Hij schreef er een boek over (Big Brother in Europa, EPO, 2010) waarin hij stelt dat de Europese Unie burgers ziet als potentiële veiligheidsrisico’s. Mensenrechten duwt ze daarbij in een keurslijf en zo zijn we beland in een controlestaat. Een actueel en controversieel betoog gegarandeerd!

 

Noteer alvast ook onze volgende Filosofische Avond in uw agenda: op donderdag 23 maart heeft Katleen Gabriëls (iMinds VUB) het over ICT en ethiek: Brengt digitale technologie ons dichter bij elkaar?

Het Roeselaarse Davidsfonds organiseert de filosofische avonden in samenwerking met het Koninklijk Atheneum, het Willemsfonds, Viva en de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging. Met dit project, uniek in Vlaanderen, willen wij de verzuiling doorbreken en een ruim publiek kennis laten maken met denkers en filosofen van uiteenlopende gezindheid.

De lezingen vinden plaats in Campus Tant, Hugo Verrieststraat 68 in Roeselare, telkens om 19u.30. Voor leden van het Davidsfonds is de toegang gratis! (Voor niet-leden €5 per avond, €10 voor de hele cyclus, gratis voor -18jarigen).

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Filosofische lezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s