ICT en ethiek

boek k gabrielsGraag nodigen wij U uit voor de derde lezing in onze jaarlijkse reeks Filosofische Avonden. Dit jaar is het centrale thema i-filosofie. Drie Vlaamse denkers belichten voor ons zowel de gevaren als de mogelijkheden van onze digitale maatschappij. Dit onderwerp is erg actueel want de digitale wereld is nu al een feit en treft jong en oud. Na de boeiende avonden met professor Michel Walrave (ICT en jongeren)  en Raf Jespers (ICT en privacy) volgt op

donderdag 23 maart om 19u.30:

Katleen Gabriëls (iMinds VUB) over  ICT en ethiek: Brengt digitale technologie ons dichter bij elkaar?

Katleen Gabriëls is doctor in de Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen. Momenteel is ze als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de onderzoekscentra ETHU (Centrum voor Ethiek en Humanisme) en CEMESO (Culture, Emancipation, Media & Society). Ze bestudeert de ethische gevolgen van computertechnologie. Met Hoe de digitale wereld je leven bepaalt schreef zij een onthutsend boek over de troeven én de valkuilen van onze digitale samenleving. Dit boek is een wake-up call voor iedereen die denkt dat hij niets te verbergen heeft in de onlinewereld. De digitale revolutie zorgt voor een waaier aan mogelijkheden, informatie en kennis, maar stelt ook onze vrijheid, zelfstandigheid en waardigheid op de proef. Wat zijn de troeven en waar liggen de valkuilen in onze digitale wereld? Wat is nog persoonlijk en wat ligt te grabbel voor iedereen?

Het Roeselaarse Davidsfonds organiseert de filosofische avonden in samenwerking met het Koninklijk Atheneum, het Willemsfonds, Viva en de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging. Met dit project, uniek in Vlaanderen, willen wij de verzuiling doorbreken en een ruim publiek kennis laten maken met denkers en filosofen van uiteenlopende gezindheid.

De lezingen vinden plaats in Campus Tant, Hugo Verrieststraat 68 in Roeselare, telkens om 19u.30. Voor leden van het Davidsfonds is de toegang gratis! (Voor niet-leden €5 per avond, €10 voor de hele cyclus, gratis voor -18jarigen).

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Filosofische lezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s