Van glasraam tot Louis Vuitton

Toeren tussen Chartres en Parijs

Naar goede gewoonte, en dat al meer twintig jaar lang(!), organiseert onze Roeselaarse Davidsfondsafdeling een driedaagse cultuurreis. Dit jaar trekken wij van donderdag 25 mei tot en met zaterdag 27 mei 2017 naar Chartres, Meaux en Parijs. Onze vaste gids is Johan Strobbe.

Het reisprogramma ziet er veelbelovend uit:

Donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag): rond 6u30 vertrek aan de Hallen in Roeselare. Daarna (met een tussenstop) naar Meaux voor een bezoek aan het nieuwe en indrukwekkende  Musée de la Grande Guerre, gevolgd door een vrij middagmaal in het stadscentrum en een korte stadswandeling met bezoeken aan de kathedraal en het Musée Bossuet. Nadien reizen we verder naar Chartres voor een bezoek aan het Compa, een landbouwmuseum uniek in zijn soort. Avondmaal in het hotel.

chartresVrijdag 26 mei: In de voormiddag bezoek aan de wereldberoemde kathedraal van Chartres, en het Musée des Beaux Arts in het oude bisschoppelijke paleis, gevolgd door een korte stadswandeling. In de namiddag rijden we naar het plaatsje Maintenon waar een gids ons doorheen het schitterende kasteel van de beroemde madame de Maintenon, maîtresse van Lodewijk XIV, leidt. Vrij avondmaal in Chartres.

louis vuitton foundationZaterdag 27 mei: Rit naar Parijs waar we de nieuwste sensatie van de lichtstad bezoeken: de fondation Louis Vuitton. Na een gezamenlijke maaltijd volgt in de namiddag een bezoek aan het prachtige Musée Guimet, volledig gewijd aan Aziatische kunst, gevolgd door een korte wandeling in het luxueuze 16de arrondissement. Daarna terug naar Roeselare, waar we rond 22 uur zullen aankomen.

Prijs voor busreis, hotel (Ibis Centre Cathédrale: 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 1 x avondmaaltijd), 1 x middagmaal in Parijs, inkom van alle musea, gidsen, reisboekje: 325€ per persoon (opleg voor eenpersoonskamer: 80€; niet-leden betalen 360€). Er kunnen max. vijftig mensen mee, dus aarzel niet om in te schrijven! Een aantal leden is al ingeschreven, maar graag hadden wij van hen een bevestiging ontvangen. Secretariaat: Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20 (051/690628), erik.huyghe@telenet.be.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuurreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s