Vrede: wishful thinking ? Van Kant tot Rawls

Graag nodigen wij U uit voor de tweede lezing in onze jaarlijkse reeks Filosofische Avonden. Dit jaar luidt het centrale thema ‘Naar de eeuwige vrede’. Drie eminente denkers (Hendrik Vos, Bart Raymaekers en Hans Achterhuis) belichten precies honderd jaar na het sluiten van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog voor ons diverse aspecten van het begrip ‘vrede’. Dit onderwerp is blijvend actueel in een wereld waarin de vrede voortdurend bedreigd wordt en plaatselijke conflicten snel kunnen uitgroeien tot een wereldoorlog.

Donderdag 8 februari om 19.30 u

Prof. dr. Bart Raymaekers

B RaymaeckersProf. dr. Bart Raymaekers is filosoof en als hoogleraar verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KULeuven, waarvan hij tussen 2013 en 2017 decaan was. Sinds vorig jaar is hij tevens vice-rector, verantwoordelijk voor de Groep Humane Wetenschappen en voor Cultuur- en Erfgoedbeleid. Hij doceert over ethiek, politieke filosofie en rechtspolitiek.  In het Nederlands publiceerde Bart Raymaekers onder meer handboeken over ethiek en wijsbegeerte bij uitgeverij Lannoo Campus. Hij staat garant voor een boeiende lezing!

Het Roeselaarse Davidsfonds organiseert nu al voor het tiende jaar op rij de filosofische avonden in samenwerking met het Koninklijk Atheneum, het Willemsfonds, het Vermeylenfonds, Viva en de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging. Met dit project, uniek in Vlaanderen, willen wij de verzuiling doorbreken en een ruim publiek kennis laten maken met denkers en filosofen van uiteenlopende gezindheid.

De lezingen vinden plaats in Campus Tant, Hugo Verrieststraat 68 in Roeselare, telkens om 19u.30. Voor leden van het Davidsfonds is de toegang gratis! (Voor niet-leden €5 per avond, €10 voor de hele cyclus, gratis voor -18jarigen).

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Filosofische lezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s