Driedaagse cultuurreis naar Münster

 

munsterNaar goede gewoonte, en dat al meer twintig jaar lang(!), organiseert onze Roeselaarse Davidsfondsafdeling een driedaagse cultuurreis. Dit jaar trekken wij van donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei 2018 naar Münster en omgeving. Onze vaste gids is Johan Strobbe.

Het reisprogramma ziet er veelbelovend uit:

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag): rond 6u15 vertrek aan de Hallen in Roeselare. Daarna (met een tussenstop) naar Oberhausen voor een bezoek aan indrukwekkende Gasometer, een geweldige opslagruimte waar men nu gelegenheidstentoonstellingen houdt, gevolgd door een vrij middagmaal in het stadscentrum van Essen. Daar brengen wij ook een bezoek aan de mooie kunstverzameling in het Museum Folkwang. Vervolgens is er een geleid bezoek aan Villa Hügel, het enorme landhuis van de familie Krupp.  Nadien reizen we verder naar Bochum waar we in het avondmaal nemen.

Vrijdag 11 mei: Wij rijden naar Münster en bezoeken daar het Stadtmuseum, wandelen door de mooie stad en gaan binnen in het beroemde stadhuis waar in 1648 de vrede van Münster werd getekend. Na een vrije maaltijd kuieren we verder en bezoeken de Domkerk, bewonderen barokke gevels en gotische kerken, het stadskasteel (Schloss) en de prachtige botanische tuin. Vrij avondmaal in Bochum.

Zaterdag 12 mei: In Münster bezoeken we het in 2014 grondig vernieuwde en gevarieerde LWL-Museum für Kunst und Kultur. Het middagmaal nemen we samen in Lüdinghausen in de schaduw van het middeleeuwse waterslot Burg Vischering, dat we vervolgens met een gids bekijken. De laatste halte is Nordkirchen waar een gids ons rondleidt door de barokke pracht van ‘het Versailles van Westfalen’. Daarna terug naar Roeselare, waar we rond 22.30 uur zullen aankomen.

Prijs voor busreis, hotel (Mercure Bochum City****: 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 1 x avondmaaltijd), 1 x middagmaal in Lüdinghausen, inkom van alle musea, gidsen, reisboekje: 325€ per persoon (opleg voor eenpersoonskamer: 70€; niet-leden betalen 365€). Annulatieverzekering is mogelijk (15€ pp.). Er kunnen max. vijftig mensen mee, dus aarzel niet om in te schrijven! Een aantal leden is al ingeschreven, maar graag hadden wij van hen een bevestiging ontvangen. Secretariaat: Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20 (051/690628), erik.huyghe@telenet.be.

Betaling voor 4 april op rekening nummer BE73 4675 0026 5160

munster1

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuurreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s