Klimaatverandering:feiten,mythes en rookgordijnen

Uitgesteld wegens Corona

Graag nodigen wij u uit op onze volgende activiteit. In deze coronatijden en ter gelegenheid van de wetenschapsweek in november zal Prof. Dirk Verschuren een onderhoudende lezing houden over:

‘Klimaatverandering: feiten, mythes en rookgordijnen

op woensdag 18 november om 20 uur

Sinds de Club van Rome vanaf 1960 tot het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) vanaf 1988 worden de risico’s van klimaatverandering geëvalueerd.

Beide hebben tot doel zonder partijdigheid en op wetenschappelijke wijze een duidelijke, transparante en objectieve evaluatie te maken van de beschikbare wetenschappelijke, technische en socio-economische informatie in verband met klimaatverandering.

  Toch blijft de attitude van het brede publiek t.o.v. deze problematiek onzeker, veelal wegens tegenstrijdige informatie in de media, al dan niet gefilterd door diverse belangengroepen. In deze lezing geeft Prof. Verschuren een update van de wetenschap over het broeikaseffect, historische klimaatveranderingen en prognoses voor de toekomst. Dit met nadruk op het hoe en waarom, en duiding van de hardnekkige mythes en mistgordijnen die de vorming van een persoonlijk standpunt bemoeilijken, en daardoor noodzakelijke klimaatacties vertragen.

Prof. Dr. Dirk Verschuren is hoogleraar in paleo-ecologie en klimaatverandering aan de universiteit Gent. Hij doceert in de opleidingen Biologie, Geologie en Archeologie, doet onderzoek naar de klimaat- en ecologische geschiedenis van Afrika, en het lange termijn perspectief van interacties tussen mens, klimaat en milieu. Hij onderzoekt dit aan de hand van het natuurlijk archief opgeslagen in sedimenten op de bodem van meren.

Praktisch: Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen, met mondmasker en handen ontsmetten verplicht. Dit vanaf 20h in het Parochiaal Centrum Den Hazelt, Pater Slossestraat 1 in Rumbeke.

Vooraf inschrijven en betalen kan tot 16 november. De toegangsprijs bedraagt 10€ voor leden, 14€ voor niet-leden (VTP 8€). Info en inschrijvingen bij Erik Huyghe, Maria Yssersstraat 20, 8800 Roeselare, 051/690628, erik.huyghe@telenet.be, BE73 4675 0026 5160.   Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s