Het menselijk antwoord op buitenlands leven

De Roeselaarse Leen Decin studeerde in 1996 af aan de KU Leuven als licentiaat in de wiskunde, optie wiskundige natuurkunde. Ze specialiseerde zich in sterrenkunde en is als gewoon hoogleraar sterrenkunde verbonden aan de KU Leuven, alsook aan de School of Chemistry van de Universiteit van Leeds. Ze is na verschillende wetenschappelijke ontdekkingen en tal van publicaties ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de sterrenkunde. Verder houdt zij zich bezig met het bestuderen van de raakvlakken tussen religie, wetenschap en filosofie, iets wat haar in haar diepste mens-zijn bezighoudt.

In een interview voor de KULeuven antwoordde zij op de vraag ‘wat zullen we over vijftig jaar onbegrijpelijk vinden’, het volgende: ‘Dat we er ooit aan hebben getwijfeld dat er leven is op andere planeten.’ Precies over dit fascinerende onderwerp wil prof. Decin het bij ons hebben. Wij zijn vereerd deze bijzondere persoonlijkheid nog eens naar haar geboortestad te kunnen brengen.

Praktisch:

– Vrijdag 18 februari om 20uur

– Zaal CM – Mandellaan 79 – Roeselare

– De inkom bedraagt €10. Houders van Vrijetijdspas betalen €5.

– Inschrijven is niet verplicht maar geeft u wel zekerheid op een zitje,  enkel via dit adres:  davidsfondsroeselare@gmail.com.

– Mondmasker verplicht (tenzij de coronamaatregelen het dan anders zouden vereisen).

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s