Cultuurreis Versailles

Monet

De jaarlijkse driedaagse cultuurreis tijdens het Hemelvaartweekend vormde meer dan twintig jaar lang een vaste en succesvolle waarde binnen onze Roeselaarse Davidsfondsafdeling. Covid 19 deed onze geplande reis naar Versailles zowel in 2020 als in 2021 in het water vallen.

In 2022 echter moet het lukken: op 26, 27 en 28 mei 2022 bezoeken we de stad Versailles en de tuinen van Monet in Giverny. Een reis organiseren in coronatijden is echter niet eenvoudig. Franse musea beginnen pas vanaf maart met reservaties en het verkopen van tickets. Daarom kunnen we u de precieze prijs en het definitieve programma nog altijd niet meedelen. We willen jullie echter niet langer in onzekerheid laten en openen hierbij de inschrijvingen voor de driedaagse. Inschrijven kan alleen via davidsfondsroeselare@gmail.com met vermelding van het aantal deelnemers.

De reis in het teken van ‘De schittering van het licht’. Dit is een verwijzing naar zowel de Zonnekoning Lodewijk XIV als naar de impressionistische kunstenaars. Beiden staan centraal op de driedaagse. Hier volgt het voorlopig reisprogramma:

Donderdag 26 mei: bezoek aan het kasteel van Maisons Laffitte, een meesterwerk van Mansart in de buurt van Parijs. Maaltijd in Pontoise met bezoek aan de kathedraal. Wandeling door Versailles met bezoek aan de koninklijke moestuin, de kathedraal en de gebouwen die een rol speelden tijdens de Franse Revolutie. Gezamenlijk avondmaal in het hotel.

Vrijdag 27 mei: Wandeling door Versailles met bezoek aan de wijk Notre Dame, het hôtel Lambinet en het Musée des Carrosses. Vrij middagmaal in de antiekwijk. Bezoek aan Grand en Petit Trianon en de Hameau van Marie-Antoinette.

Zaterdag 28 mei: geleid bezoek aan het paleis en de tuinen van Versailles. Vrij middagmaal. Wandeling doorheen Giverny met bezoek aan het huis van Monet.

We logeren in de buurt van Versailles.

De richtprijs bedraagt €400 per persoon (inbegrepen busreis, verblijf 2 nachten in hotel, 2 x ontbijt, avondmaal op donderdag, alle toegangstickets en gidsen, reisboekje). Aarzel niet want er kunnen slechts vijftig personen mee!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuurreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s