Naar het goudgele Virginia

Nacht vd geschiedenis A2 2014.inddNacht van de Geschiedenis  –    dinsdag 24 maart 2015 om 20u.

De Nacht van de Geschiedenis staat dit jaar helemaal in het teken van landbouw en visserij.  In heel Vlaanderen organiseert het Davidsfonds op die avond meer dan tweehonderd historische activiteiten: een overzicht hiervan vond u al in uw brievenbus. In Roeselare richten wij ons op de emigratie van Vlamingen naar Virginia, de Canadese tabaksstreek. Martina De Ridder schreef hierover het boek Goudgele Virginia en zij is in Roeselare te gast om het epos van de Vlaamse tabaksboeren in Canada in geuren en kleuren te vertellen. Het is een geschiedenis die de hele twintigste eeuw omspant.

Wij zochten en vonden een passende locatie voor dit gebeuren in zaal Flandria, gelegen boven het Miummm of het Vlaams Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 in Roeselare. Het Vlaams Huis van de Voeding noemt zichzelf  ‘een uniek doe- en belevingscentrum waar je meer te weten komt over voeding van grond tot mond’. Het is gevestigd in de oude bottelarij van de brouwerij Rodenbach. Omdat dit centrum voor vele mensen van Roeselare nog een nobele onbekende is, wordt het Miummm voor de lezing van Martina De Ridder in woord en beeld voorgesteld.

Praktisch  : zaal Flandria, eerste verdiep oude bottelarij Rodenbach (ingang Spanjestraat 141). Toegang €5 (niet-leden €7).

Info :  Erik Huyghe, Maria Ysserstraat 20 Roeselare (erik.huyghe@telenet.be, 051/690628

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s